Stent takıldıktan sonra hastaların yaşam süresi, genel sağlık durumlarına ve yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişir. Stent yerleştirildikten sonra uygun bakım ve yaşam tarzı değişiklikleri ile hastalar uzun yıllar sağlıklı bir yaşam sürebilirler.
Baskı etkisi: Anevrizma belli bir boyuta ulaşınca çevredeki dokulara baskı yapar ve bazı belirtilere neden olur. Bu belirtiler anevrizmanın yerleşim yerine göre değişir.
Aort anevrizması ile ilgilenen tıbbi uzmanlık alanı genellikle Kalp ve Damar Cerrahisi (Kardiyovasküler Cerrahi) veya Kardiyoloji’dir. Bu uzmanlık alanlarındaki doktorlar, aort anevrizması teşhisi, tedavisi ve takibi konularında uzmanlaşmışlardır.
Akut aort diseksiyonu, en sık acil cerrahi gerektiren aort hastalığıdır. Aort diseksiyonu, aort duvarının katları arasında yırtık olması ve kanın duvarın katları arasında oluşan yalancı lümene girmesidir. Çoğunlukla yaşlı kişilerde görülür. Aortun patlaması halinde hayatta kalma şansı da azalacağından yeni oluşmuş aort diseksiyonu, acil ve hayati tehdit eden bir durumdur.
4.9. "Turkiye Klinikleri" may possibly use the knowledge supplied to them via the "Consumers" throughout the "Web site" consistent with the conditions of the "PRIVACY Plan" and "Person Deal". It may approach the knowledge or classify and preserve them on a databases.
Abdominal aort anevrizmalarının endovasküler tamirinde Anaconda stent greft ile erken ve orta dönem sonuçları
Abdominal aort anevrimzsında narkoz kullanılmasa da torakal aort anevrimzlarında seyrek de olsa narkoz gerekebilir. Ancak biz genel anesteziyi olabildiğne az kullanmaya ve hastalara ek hazard oluşturmamaya çalışıyoruz.
Anasayfa Sağlık Aort anevrizması nedir, neden olur? Aort anevrizması ameliyatı nasıl yapılır? 9 soruda aort anevrizması
Yeni nesil ve “dallı” olarak tabir edilen stent greftler, böbrek atardamarlarını da içine alan anevrizmalarda kapalı yöntemle tedaviyi mümkün kılmakta ve ameliyat sonrası oluşabilecek problemleri de Detaylı Bilgi Burada en aza indirmektedir. Stent-greft teknolojisi sayesinde, artworkık normal anevrizma ameliyatlarından çOkay daha fazla riski bulunan karın içi anevrizma operasyonları başarıyla yapılmaktadır.
Rüptür: Anevrizma belli bir genişliğe ulaştığında yırtılma riski de artar. Aortun anevrizmatik kısmı içinden geçen yüksek kan basıncının da etkisiyle yırtılarak kanın vüLower boşluğuna akmasına izin veren bir delik oluşturabilir.
Abdominal yani karın atardamarında gelişen anevrizma ile tedavisi çok benzerdir. Tedaviye karar verildiğinde iki tedavi yöntemi vardır. Ameliyat ve anjiyografi ile tedavi.
Abdominal aort anevrizması rüptürü yaşayan hastalarda genelde kanamaya bağlı kardiyovasküler instabilite durumu vardır. Yani bu hastalık kritik hastalardır ve acil cerrahiye alınması gerekir.
Anestezi: Hastaya derin sedasyon uygulanır. Hastanın bilincini kaybetmesini ve ağrı hissetmemesini sağlayacak bir uyku durumu oluşturulur.
Torasik ve Abdominal anevrizma tedavilerine yaklaşım genel hatlarıyla her ikisinde de aynı olmakla birlikte uygulanma şekilleri bakımından farklar bulunmaktadır.